De Oude Jeroen is het belangrijkste historische monument van Noordwijk. Om dit mooie gebouw tot in lengte van jaren te behouden voor de Noordwijkers is de Stichting OJiNG opgericht. Voor het reguliere onderhoud is zo’n € 75.000,- per jaar nodig, een bedrag dat niet wordt gedekt uit de rijksbijdragen.

Daarom is financiële steun vanuit de gemeenschap hard nodig. Om deze steun te verkrijgen heeft de Stichting OJiNG een unieke actie gelanceerd: de uitgifte van een miniatuur van dit karakteristieke Noordwijkse gebouw.
Het ontwerpteam van de bekende KLM-huisjes heeft een waarheidsgetrouwe miniatuur ontworpen, waarvan de productie van 250 exemplaren begin oktober jl. is opgestart. De miniaturen worden gevuld met Bols Corenwyn. De miniatuur van de Oude Jeroen meet 14x9x12cm.

Ontwikkeling van de miniaturen

Om een goed gelijkende miniatuur van de kerk en toren van de Oude Jeroen te maken, moest een heel traject worden doorlopen. Allereerst werden de tekeningen van de architect beschikbaar gesteld. Deze werden door de designers gebruikt als basis voor een ontwerp. Het resultaat is een prachtig waarheidsgetrouwe porseleinen miniatuur geworden, in wit en blauwgrijs.

Verkrijgbaarheid

In het bezit komen van zo’n unieke miniatuur is eenvoudig. Iedereen die gedurende een aaneengesloten periode van vijf jaar een bedrag van minimaal € 250,- per jaar schenkt krijgt een genummerd exemplaar van de mini Oude Jeroen. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen met naam en adresgegevens aan info@ojing.nl. De schenking is voor 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting vanwege de culturele ANBI-status van de Stichting OJiNG.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Coen Vermeer, voorzitter van de Stichting OJiNG 06-42027024

Download persbericht: Persbericht OJiNG minituren